svensk språkengelsk språk       
   Logga in         Lösenord   
Företaget
Katalog
Begär offert
Sök  


Denna sida visar tillgängliga typer av det valda materialet

 
hem    
    Produkter
<< Backa   
PEEK, polyetereterketon granska Materialdata
Polyaryleterketoner är aromatiska delkristallina material med exceptionella egenskaper. De är uppbyggda av aromatgrupper linjärt förbundna genom eter- och ketongrupper. Den vanligaste typen är PEEK, polyetereterketon, kommersiellt tillgänglig sedan 1978. Aromat- och ketonstrukturen ger hög termisk styrka och etergrupperna flexibilitet. Smältpunkten för PEEK är 334 C och glastransitionen ligger vid 143 C.
PEEK :
PEEK har ett mycket brett termiskt användningsområde, och kan användas kontinuerligt mellan –250 och +250 C, och tillfälligt upp till 310 C. Det har hög meknisk styvhet och styrka, och är mycket dimensionsstabilt. Det är olösligt i alla vanliga lösningsmedel, och har utmärkt motstånd mot svaga syror, baser, salter och ånga (hydrolys), och kan steriliseras med alla gängse metoder (ånga, torr värme, etylenoxid och gammastrålning). Det har låg flambarhet och gasutveckling, och avsevärt lägre fuktupptag än nylon och många andra polymerer. Det uppfyller EU och FDA bestämmelser för livsmedelskontakt.
  rundstång, natur
  platta, natur
  ämnesrör, natur
  rundstång, svart
  platta, svart
granska Materialdata
PEEK MT:
PEEK medicinsk kvalitet.
  rundstång, svart
  platta, svart
  rör, svart
  rundstång, natur
  platta, natur
PEEK TX:
PEEK med fast smörjmedel (PTFE) med förbättrad friktions- och nötbeständighet, lämplig för tillämpningar mellan 100 to 200°C. Även godkänd för livsmedelskontakt.
  rundstång, blå
  platta, blå
PEEK GF30, med 30% glasfiber:
Tillsats av 30% glasfiber höjer styvhet och värmedistortionstemperaturerna avsevärt. Det utmärkta krypmotståndet och dimensionsstabiliteten medger kontinuerlig insats vid höga statiska laster och förhöjd temperatur.
  rundstång, beige
  platta, beige
granska Materialdata
PEEK FC30, modifierad med PTFE, grafit och kolfiber:
Modifierad med 10% kolfiber, 10% grafit och 10% PTFE. Den låga friktionen, goda nötbeständigheten och höga rörelse-lastförmågan är utmärkt för osmorda glid-slit-tillämpningar.
  rundstång, svart
  platta, svart
granska Materialdata
PEEK CA30, med 30% kolfiber:
Den styvaste PEEK kvaliteten, med 30% kolfiber. Nötbeständigheten ökar jämfört med glasfiberfyllt material, och kolfibern minskar den termiska utvidgningen och ökar den termiska konduktiviteten, varigenom värme snabbare dissiperas från ytan vilket förbättrar egenskaperna i belastad rörelse.
  rundstång, svart
  platta, svart
granska Materialdata
PEEK SD:
Statiskt disspativ PEEK, resistivitet i intervallet 10E6-10E9 ohm/sq. Utmärkt kemisk restistens och dimensionsstabilitet.
  platta, svart
 

Nordbergs Tekniska AB
Skyttevägen 15
S-186 91 Vallentuna 

Tel:+46-8-290 240
Fax:discontinued, use e-mail

Email:info@nordbergstekniska.se
Copyright © 2004
Nordbergs Tekniska AB

Powered by Kubikon 2.0